Slankeoperasjon Kandidat

3-stegs slankeprogram

Vektreduksjon gjennom stegvis opptrapping. C Bariatri har utviklet et helhetlig tretrinnsprogram til varig vektnedgang. 

 

 

Trinnene fra 1-3

Vårt helhetlige, trinnvise program til varig vektnedgang.

Analyse
Forberedelser og personlig analyse

Vi starter programmet med en analyse av din situasjon. I tillegg til veiing og måling gjennomgår vi ditt spisemønster, følelser rundt mat, dine preferanser og daglige kosthold.

Vi måler blodtrykk og blodverdier (kolesterol, blodsukker, stoffskifteverdier, vitaminstatus, lever- og nyreverdier). Det gir oss riktig utgangspunkt for å gi deg et program som best mulig kan løse dine individuelle utfordringer.

Vårt mål er at du skal komme i mål med din vektnedgang, og oppleve at dietten er forenlig med hvordan du vil leve også etter at du har nådd vektmålet.

Diett
1. Kosthold og fysisk aktivitet

8-12 uker

Vårt viktigste virkemiddel på trinn 1 er et kosthold som best mulig kan løse dine individuelle utfordringer med å gå ned i vekt. Du får veiledning til kostholdsendring og personlig oppfølging av ernæringsfysiolog.

Vi hjelper deg på veien, og gir deg de verktøyene du trenger for å gå ned i vekt og holde vekten over tid.

Alle som gjennomfører et program hos oss vil få tilbud om en eller flere timer hos fysioterapeut etter behov. Der vil vi kartlegge ditt daglige aktivitetsnivå og du vil få et spesialtilpasset, enkelt og gjennomførbart treningsprogram. Vår fysioterapeut vil også være tilgjengelig for de som ønsker videre oppfølging.

 

Medisin Plan
2. Kosthold kombinert med vektreduserende medikament

8-12 uker

Vi vet at en del ikke klarer å gå ned i vekt med kostholdsendring og oppfølging alene. Ved behov for et virkemiddel som reduserer appetitt tilføyer vi dette på trinn 2.

Et vektreduserende medikament er et supplement til kostholdet for voksne mennesker med BMI på over 30 eller noe lavere BMI-kriterium for de som har sykdommer som har prediabetes eller diabetes 2, høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller søvnapné. Medikamentet regulerer apetitten ved å øke metthetsfølelsen og dermed redusere sultfølelsen og behovet for å spise for mye.

Medikamentet injiseres, og du får grundig opplæring i bruk. Behandlingen har få og oftest milde bivirkninger. Du får all informasjon om hvordan du bruker medikamentet og hva du kan forvente.

Målet er at et vektreduserende medikament skal hjelpe deg å gjennomføre kostholdsendringer som gjør at du når din idealvekt, og at du gjennom dietten og etter avsluttet behandling med medikamentet opplever at kostholdet ditt er forenlig med hvordan du vil leve når du har nådd vektmålet.

Magesekk 2
3. Endosleeve – reversibelt slankeinngrep

Inngrep med rekonvalesens: 1-6 uker

For noen vil et inngrep være nødvendig dersom andre metoder ikke gir effekt, og når det er helsemessig viktig å endre livsstil og bli kvitt mange kilo. Endosleeve er et skånsomt inngrep som reduserer magesekkens volum på en måte som senere kan reverseres dersom du ikke responderer positivt på inngrepet.

Konsultasjon Endosleeve

Om dietter, jojo-slanking, gener og viljestyrke

Vekt handler ikke om viljestyrke slik mange tror. Hva og hvor mye vi spiser har selvfølgelig noe å si for hva vi veier, men gener har også en stor innvirkning både på hva, hvor mye, hvordan og hvorfor vi spiser.

Selv om en diett vil kunne gi rask vektreduksjon, fører den for mange til et liv med jojo-slanking. Det skyldes at det er vanskelig å finne en måte å spise og leve på som gjør at du klarer å opprettholde vekten etter at du har gått ned. Å holde vekten over tid etter at du har gått ned i vekt, det er en viktig del av vårt program.

Personlig Oppfølging C Bariatri

Varig ny vekt

Målet vårt er å finne frem til det kostholdet som både gir deg jevn vektnedgang frem til du har nådd din idealvekt, og samtidig ta deg over i vedlikeholdsfasen og sikre at du klarer å opprettholde din nye vekt.

Å holde vekten er like viktig som å nå vektmålet, og ofte er det dessverre vanskeligere. Hvis du har prøvd før, så vet du hvor lett det er å falle tilbake i gamle mønstre. Det vil vi hjelpe deg å unngå.

Icon